Kenkiä ja treeniä

Kulutin jo viime syksynä aika loppuun kevyemmät ulkoilulenkkarini ja nyt olen lisäksi pitänyt niitä rakennustyömaalla, joten ne ovat jo aika riekaleina. Kävin alkuviikosta jo muutamissa urheilukaupoissa kokeilemassa uusia kenkiä, mutta joko ne eivät tuntuneet mukavilta jalassa tai sitten oikeaa kokoa ei löytynyt. Olin kuitenkin tykästynyt Adidaksen Climacool Chill juoksulenkkareista ja eilen näistä löytyi oikea koko ja olivat vielä sopivassa alennuksessa. Ainoa miinus oli, ettei värejä ollut minun koossa kuin pinkkiä, mutta nyt on vaan tepasteltava pinkeissä.
Eilen kävelin lenkin sekä juoksin agi-treenit noissa ja ne tuntuivat kyllä mukavilta jalassa. Ne ovat todella kevyet ja joustavat. Koska olen itse aina pitänyt kevyistä kengistä, niin tein vielä toisen kenkäostoksen. Mukaani tarttui nimittäin Merrellin Barefoot Run Pace Glov kävely/juoksulenkkarit.
Noihin paljasjalkajalkineisiin pitää kyllä totutella pikkuhiljaa, jotteivät lihakset kipeydy, mutta mukavilta nuokin tuntuvat jalassa. Kunnonkohotus alkoi siis shoppailemalla ;-)

Agilitytreenit 30.5

Viikon tauon jälkeen pääsimme eilen treenikentälle Ojankoon. Kouluttajana Toni Koutu, mutta koska Toni oli vähän myöhässä, niin rakensimme sovelletun radan ennen kuin hän ehti paikalle.

Pääsin aika kivasti liikkumaan radalla ja siitä pidänkin Tonissa, että hän osaa ainakin minulle etsiä sopivia ratkaisuja, missä saan itse juosta. Yritin taas keskittyä siihen, että katson koiraa, ja lisäksi muistin ainakin yhdessä kohdassa miettiä käsien käyttöä. Tämä kohta olikin oikein siisti, kun koiran piti mennä putken väärään päähän ja Tino tuli tosi hyvin mukaan vetoon, kun pidin kättä lähellä kroppaa.

Pujottelu sujui useampana kertana hyvin, vaikka tein valssin pujottelun jälkeen (rata jatkui yli 90 asteen käännöksellä takaisinpäin). Kerran tai kaksi tuli kuitenkin lopetusvirhe, joten jatketaan edelleen lopun vahvistamista.

Yksi takaaleikkaus ja yksi viskileikkaus (hypyille) levisivät aika lailla. Viskileikkaus oli ainakin vähän myöhässä, joten kaarrattaminen johtui osittain siitä. Tino on usein aika junamainen ja hyppää herkästi pitkiä hyppyjä, joten olisi hyvä treenata tiukemmat käännökset kuntoon.

Puomin ylösmenot olivat hyvät, mutta alasmenoissa oli ihan pientä hidastelua viimeisillä askeleilla.

Kommentit